ACTIVITATEA NR.1

,,Împreună să fim mai buni!” – 19.12.2022

           Activitatea a debutat cu un experiment comun :profesorul a invitat elevii să imite în acelaș iritm cu el câte o bătaie cu fiecare picior și una cu palmele. După câteva repetiții, elevii au constatat că reușesc să dea naștere la același ritm susținut de ei. Ideea a fost ca în final să realizeze faptul că respectând indicațiile, regulile și ideea de proiect realizat în echipă lucrurile pot deveni frumoase.

          Participanții la activitate au fosti nvitați să spună pe rând câte ceva care să-l încadreze în una dintre categoriile: legat de culoarea părullui, ochi, nas, gură, haine, corp, etc. Pe rând, toate acestea au fost șterse de pe planșă, rămânând din copil doar,,o umbră”. La final, s-a dezvăluit chipul copilului. În spatele planșei a fost ascuns chipul Mântuitorului. Copiiii și-au dat seama că acele cuvinte urâte, care au distrus un om, au fost îndreptate către Iisus Hristos, El fiind în sufletul fiecăruia. În acest fel, se vor gândi de mai multe ori atunci când vor fi pe punctul de a descalifica o ființă.

          În a treia parte aactivității elevii au completat globurile primite cu cuvinte și atitudini frumoase care pot preîntâmpina situațiile de agresiune,care au fost așezate în Bradul Bunăvoinței.

          Activitatea s-a încheiat cu o Tombolă.

ACTIVITATEA 2 Activitate de dezvoltare a abilităților socio- emoționale.

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”.

https://mfe.gov.ro/pnrr/                             https://www.facebook.com/PNRROficial/