27.04.2023 Excursie la peștera meziad și la peștera cu cristale de la farcu

IMG_20230427_095047

     În cadrul proiectului PNRAS, un grup de 32 de elevi ai școlii noastre, însoțiți de diriginții lor și de doamna director adjunct,  au participat la o excursie tematică, în cadrul căreia au descoperit frumusețile subterane (și nu numai) ale județului Bihor.

     Am vizitat peștera Meziad, în care am putut admira difeitele formațiuni: stalactite, stalagmite, coloane, domuri, precum și scheletul unui urs de peșteră. Am învățat despre lilieci și rolul lor în ecosistem, iar la ieșire ne-am făcut poze interesante.

     Următoarea oprire a fost la peștera cu cristale din mina Farcu. Aici am vizitat o expoziție în care ni s-a povestit cum era exploatată bauxita în secolul trecut și am afllat că este singura peșteră cu cristale din Europa deschisă publicului larg, iar splendidele formațiuni cu nume poetice, precum „Pasărea”, „Libelula” sau „Fluturele”  cresc și pe orizontală.

     Descoperind că mai avem o oră până la servirea mesei, pe terenul de fotbal, băieții au încins un joc de fotbal sub îndrumarea  domnilor profesori. Masa am servit-o la păstrăvăria Lazuri, unde ni s-a prezentat și crescătoria de păstrăvi.

     Elevii au fost bucuroși, pentru mulți aceasta fiind prima excursie școlară la care au participat. Pe lângă îmbogățirea cunoștințelor despre obiectivele vizitate, ei și-au însușit reguli de comportament responsabil și au devenit mai motivați pentru frecventarea școlii.

01.06.2023 Excursie la Stâna de Vale

În așteptarea aventurii

     În cadrul proiectului PNRAS, un grup de 40 de elevi, însoțiți de diriginții lor au participat la o excursie la Stâna de Vale, organizată de școala noastră . Au vizitat parcul de aventură Happy Land, apoi parcul Dino Happy Land, după care am servit masa în aceeași locație. Elevii au fost bucuroși, fiind și un prilej de a exersa cooperarea, empatia, comunicarea într-un mod plăcut, parcurgând traseele din parcul de aventură. Pe lângă îmbogățirea cunoștințelor despre obiectivele vizitate, ei și-au însușit reguli de comportament responsabil și au devenit mai motivați pentru frecventarea școlii.

     

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”.

https://mfe.gov.ro/pnrr/                             https://www.facebook.com/PNRROficial/